Behandelingen

Wanneer u voor de 1e keer een behandeling boekt, wordt er altijd gestart met een kennismaking en vindt er een intake plaats. Hierin wordt zorgvuldig een analyse gemaakt van uw gezondheid en gekeken welke behandeling het beste bij u en uw behoeften past. De intake duurt ongeveer 30 minuten en is geheel kosteloos.

Na afloop van een behandeling wordt u verzorgd met een kop warme thee en een glas water. Zo kunt u even rustig bijkomen van de behandeling en het drinken van water bevordert de afvoer van alle afvalstoffen.

Ontspanningsmassage

Doel: bevorderen balans tussen lichaam & geest
Duur: 30 – 60 min

Bij een ontspanningsmassage komen lichaam en geest tot rust. De strijkingen en knedingen worden in een rustig tempo uitgevoerd. De spieren, pezen en gewrichten gaan soepeler aanvoelen. Lees meer.

Manuele lymfedrainage

Doel: zuivering van het lichaam, versterken weerstand en stressverminderend
Duur: 30 – 60 min

Manuele Lymfedrainage (MLD) is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het menselijke lichaam weer te versterken. Lees meer.

 

Hotstone massage

Doel: ontspanning met een diepere werking

Duur: 60 min

Bij een hotstone massage wordt gegeven met warme, gladde basalt stenen van ong. 45 a 50 graden Celsius o. Deze stenen zijn in staat warmte langer vast te houden en langzaam af te geven. Lees meer.

Bindweefselmassage

Doel: afname spanning in bindweefsel
Duur: vaak is dit een onderdeel van een andere massagebehandeling

Bij bindweefselmassage wordt gebruik gemaakt van oppervlakkige, milde technieken of diepe, intensieve technieken om spanningen die in het bindweefsel zijn ontstaan te verminderen. Spieren, bloedvaten en zenuwen krijgen weer meer ruimte zodat ze beter functioneren Lees meer.

 

Voetreflex massage

Doel: bevorderen vitaliteit en weerstand

Duur: ca. 60 min

Door het geven van een impuls op de reflexzones in de voeten vindt er een stimulerende werking plaats via zenuwbanen waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Lees meer.

Massage bij kanker

Doel: kan ontspannen, ondersteunen en pijn verlichten
Extra: de massage kan ook bij u thuis worden gegeven.

Massage en de persoonlijke aandacht brengt mensen met kanker weer in contact met hun eigen lichaam en daardoor kan het vertrouwen in hun eigen lichaam weer groeien. Lees meer.