Voetreflexmassage

Het doel van voetreflexmassage is blokkades opheffen waardoor men zich energieker, vitaler en in balans voelt. Op onze voeten vinden we reflexzones die cooresponderen met organen, spieren, botten en weefsels in ons lichaam. Door het geven van een impuls op deze reflexzones vindt er een stimulerende werking plaats via zenuwbanen op deze organen en weefsels waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Er wordt een situatie gecreëerd waarin het lichaam aan herstel, opbouw en ontspanning kan toekomen. Het bevordert en ondersteunt tevens de weerstand van het lichaam en kan daardoor ook preventief werken.

Hiervoor zijn wel meerdere behandelingen nodig afhankelijk van klachten en persoonlijke situatie. Het kan helpen bij hoofdpijn en migraine, nervositeit, slapeloosheid, stress, maag- en darmklachten, chronische verkoudheid en ontstekingen.

In overleg met u wordt bepaald hoe vaak behandeling wenselijk is.

Een totale behandeling duurt ongeveer een uur.

Tijdens en na de behandeling kunnen verschillende verschijnselen optreden die een positief teken zijn van het proces dat in gang is gezet. Deze verschijnselen zijn : overmatig transpireren, emotioneel zijn, slaperigheid, buikrommelingen, meer uitscheiding van urine en anders qua geur en kleur. Dit komt doordat afvalstoffen het lichaam verlaten.

Contra-indicaties zijn: koorts, open wonden aan de voeten, slechte nierwerking en kanker.

Deze massage boeken of informatie aanvragen: